Before the world ends I though that I would get in a post ;) . This has one of my favourite ingredient Chocolate . This is a very rich , decadent , moist , intense chocolate cake . It will just melt in your mouth . Seasons Greetings to all of you out there and here goes...............
INGREDIENTS
200 gms butter ( room temp )
1 cup brown sugar
3/4 cup caster sugar
100 gms dark chocolate melted
2 eggs
2 tsp vanilla extract
1 and 3/4 cups flour
1/4 cup unsweetened cocoa powder
1/2 tsp salt
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking powder
1/2 cup freshly brewed coffee
1 cup chocolate chips ( optional)
METHOD
Cream the butter and sugars till pale and fluffy .
Add in the egg one at a time and beat well .
Add in the vanilla .
Sift all the dry ingredients together .
Mix the coffee and the dry ingredients alternately ending with the dry .
Grease or line a medium loaf tin .
Pour the batter in the tin and add the chocolate chips if using any on top and bake in a preheated 180 c oven for about 40-45 min or till a toothpick inserted in the middle comes out clean .
Cool on a wire rack .
Top it with ganache if you like an make it more chocolatey :D
INGREDIENTS
200 gms butter ( room temp )
1 cup brown sugar
3/4 cup caster sugar
100 gms dark chocolate melted
2 eggs
2 tsp vanilla extract
1 and 3/4 cups flour
1/4 cup unsweetened cocoa powder
1/2 tsp salt
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking powder
1/2 cup freshly brewed coffee
1 cup chocolate chips ( optional)
METHOD
Cream the butter and sugars till pale and fluffy .
Add in the egg one at a time and beat well .
Add in the vanilla .
Sift all the dry ingredients together .
Mix the coffee and the dry ingredients alternately ending with the dry .
Grease or line a medium loaf tin .
Pour the batter in the tin and add the chocolate chips if using any on top and bake in a preheated 180 c oven for about 40-45 min or till a toothpick inserted in the middle comes out clean .
Cool on a wire rack .
Top it with ganache if you like an make it more chocolatey :D
If I could only dig a spoon into that cake through the screen! Lovely chocolate loaf.
ReplyDeleteHeh, if the world has to end, I certainly hope I have this chocolate loaf as a "to go" snack. It looks perfectly decadent and great for the holiday season!
ReplyDeleteOh, my! What a gorgeous, decadent chocolate loaf! Beautifully done :)
ReplyDeleteThank you guys :)
ReplyDeleteThis looks divine and so tempting! I would love to have a slice!
ReplyDeletejust dashed into your page through foodkissed... that cake is just very lovely!!
ReplyDeletestatus in hindi for facebook
ReplyDeleteتتم عمليات شد البطن عن طريق عمل شق جراحي في أسفل البطن وغالباً ما يكون ممتداً من عظمة الحوض إلى عظمة الحوض الأخرى يقوم الطبيب بسحب الجلد فوق البطن للأسفل لاستئصال الزائد منه بسهولة، ويتم بعد ذلك تحديد موقع جديد للسرة بشق فتحة في الجلد المشدود وتثبيتها فيه في حين يستخدم أنبوب طبي في تصريف أي سوائل زائدة من أسفل الجرح بعد عملية شد البطن إلا أنه لا يشكل ألم للمريض تتعدد المراكز الطبية التي تجرى بها اسعار شد ترهلات الجسم والبطن بالليزر في مصر وكذلك المستشفيات التي تضم قسما خاصا لشفط الدهون وتنسيق القوام فيكفي القول بأن أغلب المراكز الطبية التي توفر خدمات شفط الدهون ونحت القوام في مصر فإنها بالتبعية تُجرى بها عملية شد البطن وهو ما يضمن لك العثور على خيارات أماكن متعددة لإجراء عمليتك
ReplyDelete